BiH
38

Hoće li doći do izmjene načina naplate karata u javnom prijevozu u Sarajevu?

FENA
Menadžer firme "Mikroelektronika“ iz Češke Luboš Srnsky predstavio je danas premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću i ministrima saobraćaja i finansija Muji Fiši i Jasminu Halebiću način funkcioniranja i sve prednosti elektronske naplate karata.

"Uvođenjem ovog sistema upotpunosti bi se eliminirao svaki kontakt uposlenika javnog gradskog prijevoza, prvenstveno GRAS-a s prodajom karata kao i sve nepravilnosti koje u ovom preduzeću evidentno postoje", istakao je nakon prezentacije ministar Fišo.

Objasnio je da bi uvođenje elektronskog sistema naplate karata iziskivalo utvrđivanje i tarifnog sistema naplate u javnom gradskom prijevozu na području Kantona Sarajevo.

Prema riječima Luboša, firma Mikrolektronika osnovana je 1991. godine i od tada ima značajnu ulogu u razvoju savremenog javnog prijevoza.

"Svoj dinamičan rast ovo preduzeće je doživjelo izgradnjom novog proizvodnog kompleksa u Vysoké Mýto koji je opremljen s modernom tehnologijom za razvoj, tesitanje i proizvodnju elektronike", kazao je ovom prilikom Luboš, saopćila je Press služba KS.