Spontano okupljanje
14

Hiljade svijeća zapaljeno na Trgu Krajine u Banjoj Luci

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Na Trgu Krajine u Banjoj Luci večeras je upaljeno hiljade svijeća, kojima građani Banje Luke odaju počast svojim mladim sugrađanima i sportistima, koji su u nedjelju tragično nastradali u avionskoj nesreći u Zalužanima.

Tuga i bol prisutni u svakom dijelu grada na Vrbasu, a spontano okupljanje i upaljene svijeće još jednom su potvrdili koliko su stradali mladići značili svome gradu.

"Večeras je ovdje trebao da bude održan koncert Zdravka Čolića i da zajedno sa našim Nemanjom, Srđanom, Alenom, Nikolom, Stefanom pjevamo, a mi ih oplakujemo. Tragedija je ovo kakvu niko od nas ne pamti", kroz suze je ispričala jedna mlada Banjalučanka.

Iako je bilo planirano da se upisivanje u Knjigu žalosti završi u 20 sati, taj rok je prolongiran, jer veliki broj građana još uvijek stoji ispred Muzičkog paviljiona u parku Petar Kočić, čekajući da nastradalim mladićima i na ovaj način oda počast.

Podsjetimo, u RS Banja Luka je večeras nijem grad. Ni u jednom kafiću se ne pušta muzika, a gotovo sve bašte lokala su potpuno prazne. Ne čuje se svakodnevna buka, a na glavnom šetalištu i Trgu Krajine mogu se vidjeti samo upaljene svijeće, bol i suze.

Podsjećamo, u gradu na Vrbasu danas su sahranjena i trojica preostalih padobranaca koji su stradali u tragičnoj avionskoj nesreći.