BiH
2.7k

Heroji su među nama: Upoznajte hrabrog Sarajliju koji je spasio psa iz ledene Miljacke

Piše: L. Č.
(Foto: Facebook)
U vremenu u kojem živimo, prilično je osvježavajuće biti svjedok pozitivnih i lijepih priča koje vraćaju vjeru u ljude i pokazuju kako su stvarni heroji zapravo ljudi iz svakodnevnog života koji su u trenutku spremni zaboraviti na sebe kako bi spasili tuđi život.

Jedna od takvih priča jeste i ona o muškarcu koji je ušao u ledenu Miljacku kako bi spasio psa lutalicu, koju je portal Klix.ba objavio u prijepodnevnim satima, a koja je zabilježila veliku čitanost na našem portalu.

Muškarac koji je jutros učinio dobro djelo i spasio jedan život se zove Fahrudin Bravo. U razgovoru za Klix.ba govori kako mu je za psa javio prijatelj taksista, nakon čega je odlučio doći da mu pomogne. Na mjestu događaja se zadesila i policija, no budući da vatrogasci u tom trenutku nisu mogli doći, a vrijeme je prolazilo, Fahrudin je odlučio ući u vodu kako bi sam spasio psa.

"Pas je bio promrznut i nisam više mogao čekati. On je bio toliko istraumiran da ga nismo mogli uhvatiti duže od sat vremena, koliko smo se 'ganjali' po vodi", priča Bravo kroz smijeh.

Dodaje kako je oduševljen reakcijom prolaznika koji su mu u želji da pomognu bacali rukavice, jakne, kaiševe, dok su ga policajci iz PU Stari Grad odveli u Dom zdravlja, a potom odvezli kući.

"Nisam ni u kakvom udruženju za zaštitu životinja, ovim se bavim isključivo volonterski jer ih obožavam nenormalno", pojašnjava Bravo koji dosta svog vremena odvaja upravo na brigu o psima lutalicama kojima donosi hranu, organizuje njihova udomljavanja, vodi ih veterinarima, a na njegovom Facebook profilu se mogu vidjeti fotografije sa brojnih akcija spašavanja.

Na kraju razgovora za Klix.ba govori kako bi danas trebao odmarati, ali ima još puno obaveza. Jučer je, kaže, jednog psa odveo na operaciju, a danas mora nahraniti neke kučiće...