Čin samostalni inspektor
0

Hasanu Dupovcu nakon dodatne provjere MUP KS nije odobrio unaprjeđenje

M. G.
Hasan Dupovac (Foto: Klix.ba)
Hasan Dupovac (Foto: Klix.ba)
Policijski službenik Hasan Dupovac, koji je bio jedan od osumnjičenih u slučaju Dženan Memić, nije dobio unaprjeđenje u čin samostalnog inspektora.
Naime, kako stoji u obrazloženju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, utvrđeno je da on ne ispunjava kriterij za unaprijeđenje u skladu sa odredbom člana 14. stav (1) tačka c) Pravilnika o uslovima, načinu bodovanja i proceduri za unaprjeđenje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Za navedenog kandidata je u postupku dodatne provjere u skladu sa članom 25. stav (2) Pravilnika o uslovima, načinu bodovanja i proceduri za unaprjeđenje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, utvrđeno da se isti nalazi na suspenziji počev od 1. februara 2021. godine", navedeno je u obrazloženju.

Dupovac se na ovu odluku može žaliti u roku od osam dana od dana isticanja liste na Oglasnoj ploči.

Podsjećamo, Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa Ramić, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner ilidžanskog hotela "Crystal" Muamer Ožegović oslobođeni su optužbe da su kao organizovana kriminalna grupa prikrivali dokaze o uzrocima smrti Memića 8. februara 2016. u ilidžanskoj Velikoj aleji.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH 23. marta ove godine ukinulo ovu presudu, što znači da će novi pretres biti ponovljen, ovaj put pred Apelacionim vijećem.