Skupština KS potvrdila
0

Hamdo Karić v.d. predsjednika Skupštine GRAS-a

FENA
Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici potvrdila je imenovanja Hamde Karića za vršioca dužnosti predsjednika Skupštine preduzeća GRAS i članova Skupštine Irene Jerkić i Rešada Mandže.

Prethodno su članovi Skupštine Gordana Lalević i Osman Lindov dali ostavku, a odluka o razrješenju dužnosti ovih članova Skupštine također je danas usvojena.

Vršioci dužnosti obavljat će ovu dužnost dok se ne donese odluka o konačnom imenovanju.

Poslanici su danas usvojili i Odluku o davanju saglasnosti na Finansijski plan i Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a za 2010. godinu.

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo utvrđena je i Odluka o davanju garancije za servisiranje obaveza po kreditima Svjetske banke TF 24034/38970, 30290 BOS i 29030 BOS, za krajnjeg korisnika KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Sarajevo.

Ovom odlukom Kanton Sarajevo daje garanciju Federaciji Bosne i Hercegovine da će izvršiti servisiranje obaveza do kraja otplatnog perioda i refundaciju do sada plaćenih obaveza po IDA kreditima ukoliko krajnji korisnik, KJKP "Toplane - Sarajevo", ne bude izvršavao obaveze po kreditima.

Na dnevnom redu sjednice bio je i Nacrt izmjena i dopuna programa javnih investicija Kantona Sarajevo 2009-2011., međutim Vlada KS je prethodno već usvojila Prijedlog izmjena i dopuna javnih investicija te je ova tačka dnevnog reda povučena i bit će uvrštena kao prijedlog na sljedećoj sjednici SKS-a.

Neuobičajeno, zadnja tačka dnevnog reda, koja je inače prva na sjednicama, odgođena je također za sljedeću redovnu sjednicu, jer je završen televizijski prijenos.

Zbog toga građani nisu u mogućnosti da čuju inicijative i pitanja koja zastupnici u njihove ime podnose, kazao je Fikret Musić, predsjednik Kluba SDP-a u SKS-u, a koji je i predložio povlačenje ove tačke s dnevnog reda što su zastupnici i prihvatili.

Sljedeća sjednica SKS zakazana je za 5. aprila, kada će na dnevnom redu kao jedina tačka dnavnog reda biti izjašnjavanje o nepovjerenju Vladi KS-a.