Očekuje podršku
92

Hamdija Fejzić na izbore izlazi kao nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice

A. Ku.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Hamdija Fejzić će biti nezavisni kandidat za načelnika općine Srebrenica na predstojećim izborima.

On je pozvao političke lidere da, kako je naveo, ne licitiraju Srebrenicom politični ni moralno te ih je pozvao da podrže njegovu kandidaturu.

Ranije je bila bila potvrđena informacija da bi se u utrci za načelnika Srebrenice mogla naći tri kandidata probosanskih stranaka koje se nisu mogle dogovoriti oko zajedničkog kandidata.

SDA je tada navela da je najbolji kandidat za ovu poziciju Hamdija Fejzić, koji je obnašao i funkciju zamjenika načelnika Općine Srebrenica.

S druge strane, Socijaldemokratska partija (SDP), Narod i pravda (NiP) i stranka Naprijed za zajedničkog kanidata žele predložiti Muhameda Avdića, dok Stranka za BiH namjerava kandidovati Faruka Đozića.

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković rekao je nedavno da smatra da bi probosanske stranke trebale pokazati jedinstvo kada je riječ o Srebrenici i ne "rasipati" glasove.

S obzirom na to da je Fejzić prvi koji je zvanično potvrdio kandidaturu on je ostale stavio pred svršen čin te preostaje da ga SDA, NiP, SDP, SBiH i Naprijed podrže ili da svi krenu u unaprijed izgubljenu bitku za načelničku poziciju.

Podsjetimo, po novi mandat ide i aktuelni načelnik Mladen Grujičić te će biti nezavinsi kandidat, dok će kandidat SNSD-a biti Miloš Vučić.