BiH
0

Grujičić se ogradio od incidenata: Ne smijemo dozvoliti da nas isprovociraju i nanesu štetu

Piše: A. B.
Mladen Grujičić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Mladen Grujičić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika Općine Srebrenica Mladen Grujičić, koji prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) vodi u odnosu na Ćamila Durakovića, poručio je građanima Srebrenice da smire tenzije koje nikome ne mogu donijeti dobro.

Grujičić je građane Srebrenice zamolio za mir i dostojanstvo u iščekivanju konačnih rezultata te kazao kako građanu trebaju živjeti i poslije izbora u miru, slozi i boljem gradu nego što je bilo do sada.

"Moramo stvarati bolje uslove i ambijent radi naše djece, stoga građane molim da smire tenzije koje nikome neće donijeti dobro. Želim se ograditi od sinoćnjih incidenata koji su bili neprimjereni i ne podržavam vrijeđanje", rekao je za Radio-televiziju Srebrenica Grujičić i dodao kako je potrebno razmišljati hladne glave.

"Ne smijemo dozvoliti da nas isprovociraju i nanesu štetu. Svima ćemo omogućiti bolji život u naredne četiri godine bez obzira na to kojoj naciji pripadaju", zaključio je Mladen Grujičić.

Grujičić je, prema posljednjim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u BiH, osvojio 67,96 posto glasova, dok je dosadašnji načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković (SDA) dobio 31,76 posto glasova.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) sinoć su bili u pripravnosti, jer su Grujičićeve pristalice slavile pobjedu.

Slavlje su predvodile pristalice Radikalne stranke kao i Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koji su sa zastavama Srbije kružili gradom, a čuli su se povici "Srbija" i "Pobeda".