BiH
0

Granična policija BiH: Spriječen nezakoniti prijenos 250.000 američkih dolara

FENA
Pripadnici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo jutros su u 7.10 sati na letu za Beč spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 250.000 američkih dolara preko državne granice.

Novac je otkriven prilikom KDZ-e kontrole G.U. (1966), državljanina BiH, i njegove prtljage. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo jučer na letu iz Istanbula nisu dopustili ulazak u BiH šestorici državljana Republike Turske, zbog neispunjavanja uvjeta. Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su idućim letom vraćeni u Istanbul.

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer i danas, prilikom kontrole prelaska državne granice na graničnim prijelazima, lišili su slobode tri osobe za kojima su bile raspisane potjernice.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić na ulasku u BiH slobode je lišen državljanin BiH N.V. (1963) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Bihać zbog kaznenog djela napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti. Predan je službenicima Sudske policije Bihać.

Policijski službenici Postrojbe granične policije Bijeljina na ulazu u BiH na MGP Rača lišili su slobode državljanina BiH B.S. (1962) jer ga je potraživao Osnovni sud Prijedor zbog kaznenog djela narušavanja nepovredivosti stana. Predan je službenicima Sudske policije Bijeljina.