Redovne kontrole
42

Granična policija BiH privela osam osoba za kojima su tragali sudovi i policija

A. Ku.
Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH
Pripadnici Granične policije (GP) Bosne i Hercegovine otkrili su osam osoba za kojima su tragali sudovi i policija. Riječ je o više različitih kontrola koje su rezultirale sa osam privođenja.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo jučer su priveli državljanina Turske S. S. (54).

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Tužilaštvo BiH potražuje zbog krivičnog djela "Krijumčarenje osoba".

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbul ate je predate službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GP BiH Gradiška jučer su priveli i državljanina BiH E. T. (48). Provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su S. K. (64) predali službenicima Policijske stanice Gradiška, nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Gradiška raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Teška krađa.

Državljanka BiH je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška.

Pripadnici Jedinice GP BiH Velika Kladuša priveli su jučer A. J. (32) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Prethodno, 10. marta 2024. godine, pripadnici Jedinice GP BiH Gradiška su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradiška priveli N. S. (32).

Utvrđeno je da ovog državljanina Republike Hrvatske potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela "Krađa".

Prethodno, 8. marta 2024., pripadnici ove jedinice su predali Dž. K. (39) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela "Teška krađa".

Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 11. marta 2024., priveli su slobode N.N. (30) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Prevara.

Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GP BiH Višegrad, 8. marta 2024., priveli su slobode Đ. Ž. (33), nakon što je utvrđeno da je MUP Republike Srpske raspisao potragu za njim zbog krivičnih djela "Zloupotreba položaja odgovornog lica" i "Krivotvorenje ili uništavanje službene isprave".