Ne slažu se s drugima
162

Gradski odbor NBL Zenica pristupio Nezavisnom bloku

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Gradska organizacija Nezavisne bosankoskohercegovačke liste Zenica, kao i veći dio organizacije na nivou Zeničko-dobojskog kantona pristupili su Nezavisnom bloku.

Kako navode u saopćenju za javnost, s obzirom da NBL nije podržala sjedinjenje sa NES-om (A-SDA), odlučili su se priključiti u Nezavisni blok u kojem vide dosljednu političku opciju centra koja je ostala suprotstavljena aktuelnim vlastima sa konkretnim rješenjima i zalaganjem za evropske vrijednosti.

Vahid Spahić, dosadašnji predsjednik GO NBL-a Zenica, (je kazao da se ne slažu s politikom novoformiranog NES-a.

"Ovdje u Zeničko-dobojskom kantonu se ne slažemo sa politikom novoformiranog NES-a, koji učestvuje u vlasti. U NB-u vidimo stvarnu alternativu i ljude koji su bez obzira na sve političke udarce ostali uspravni i čestiti te prepoznatljiv rad NB-a u Gradskom vijeću Zenice. To je stranka bez afera i sa jednom umjerenom politikom centra i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat. Mo to cijenimo i raduje nas da svoje političko djelovanje možemo nastaviti u Nezavisnom bloku", kazao je Spahić.

Dobrodošlicu u NB poželio im je predsjednik Kantonalnog odbora i gradski vijećnik Ekrem Tuka, dok su zvaničnom pristupanju prisustvovali Senad Šepić, predsjednik, Vedad Gačanović, generalni sekretar i Amer Obradović, zastupnik u Parlamentu Federacije.