Usvojen prijedlog
599

Gradska arena u Zenici nosit će ime gradonačelnika Husejina Smajlovića

Piše: E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na sjednici Gradskog vijeća Zenice danas je sa 18 glasova "za" i deset "suzdržanih" izglasano da Gradska arena u Zenici nosi ime gradonačelnika Husejina Smajlovića.

Prva tačka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Zenice nije prošla bez rasprave. Vijećnici Snage centra smatrali su da zbog dešavanja i manifestacija u Gradskoj areni u Zenici nije uredu da ona nosi ime velikog čovjeka Husejina Smajlovića.

"Arena nije mjesto za ime Husejina Smajlovića zbog manifestacija, alkohola isl. a izgubili bi mogućnost prodaje imena arene za neke sponzore. Prikladnije je zbog svega navedenog da ime Husejina Smajlovića nosi neka saobraćajnica ili nešto drugo", kazao je ispred Snage centra Kenan Fetahagić.

Sličan stav su imali i predstavnici SDP-a, dok je predstavnik kluba vijećnika SDA Spahija Kozlić kazao kako je Gradska arena prijedlog većine građana koje su konsultovali.

"Prvi put kada smo podnijeli inicijativu nismo spominjali šta činiti i koju instituciju nazvati po imenu Husejina Smajlovića. Proveli smo konsultacije i svi su bili saglasni da Gradska arena nosi njegovo ime. Smajlović je bio veliki ljubitelj sporta i upravo zbog te metafore mi smatramo da Gradska arena treba nositi ime Husejina Smajlovića", izjavio je Kozlić.

Nakon petominutne pauze u velikoj sali Gradske uprave uslijedilo je glasanje te je sa 18 glasova "za" i deset "suzdržanih" usvojen prijedlog da Gradska arena nosi ime Husejina Smajlovića koji je za vrijeme svog mandata izmijenio izgled Zenice.