BiH
2

Gradonačelnik Mostara uručio ključeve vozila za službe za medicinsku

FENA
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Gradonačelnik Mostar Ljubo Bešlić uručio je danas u krugu tvrtke "Croauto" d.o.o. Mostar ključeve dvaju vozila koja su kupljena za Službe za medicinsku pomoć JU "Dom zdravlja" i RMC "Dr. Safet Mujić".

Ključeve je uručio ravnateljima spomenutih ustanova Davoru Peharu i Zlatku Guzinu, a riječ je o teretnim vozilima marke Peugeot Boxer FT , koja su preinačena u sanitetsko vozilo. Vrijednost oba vozila iznosi oko 115 hiljada konvertibilnih maraka.

Direktor "Doma zdravlja "Mostar Davor Pehar u izjavi za medije kazao je kako su prije šest godina dobili, preko međunarodnog projekta, određeni broj vozila koji su nakon šest godina eksploatacije već na kraju snaga "tako da će nam ovo sada značajno popraviti krvnu sliku što se tiče voznog parka".

Prema Peharovim riječima, vozilo će im biti od velike koristi te da im je lakše raditi kada imaju suvremena vozila koja se neće kvariti. Izrazio je nadu da će nastaviti suradnju na ovom planu, ne samo za vozila nego i za svu drugu opremu koja je neophodna za neočekivane situacije.

I direktor RMC-a "Dr. Safet Mujić" Zlatko Guzin istaknuo je kako će im ova nabavka mnogo značiti, kao i Gradu u određenim aktivnostima Civilne zaštite.

Načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Predrag Šupljeglav kazao je kako su programom o opremanju struktura civilne zaštite predvidjeli kupovinu ova dva vozila i njima će koristiti za obavljanje njihove djelatnosti.

"Nadamo se da ćemo nastaviti pomagati domovima zdravlja u okviru ovih naših redovnih aktivnosti i sredstava koja nam stoje na raspolaganju", istaknuo je Šupljeglav.