MRV osudilo zločin
138

Građani u strahu: Ubistvo je opomena da nas ni policija ne može čuvati

SRNA
Foto. SRNA
Foto. SRNA
Članovi Međureligijskog vijeća BiH posjetili su danas crkvu u sarajevskom naselju Reljevo i osudili ubistvo policajca koji je radio na obezbjeđenju ovog vjerskog objekta.

Član Izvršnog odbora Međureligijskog vijeća BiH Boris Kožemjakin rekao je da još nisu poznati motivi jutrošenjeg zločina u Reljevu, gdje je izgubljen jedan mladi život.

"U tom stravičnom zločinu stradao je mladi policajac koji je štitio crkvu. To nam, nažalost, govori o nesigurnosti koju osjećaju građani", rekao je predstavnik Jevrejske zajednice u Međureligijskom vijeću Kožemjakin.

Katolički sveštenik Mato Zovkić rekao je da su članovi Međureligijskog vijeća izrazili saučešće porodici stradalog policajca koji je obezbjeđivao ovu crkvu.

On je poručio da ne treba optuživati nikoga dok ne bude utvrđen motiv zločina.

"Ako ne budemo čuvali jedni druge nema nam budućnosti", istakao je Zovkić.

Predstavnik Islamske zajednice imam Muhamed Hafizović rekao je da su vjerski službenici uz porodicu ubijenog policajca.

Povratnik u Reljevo Nevenka Bošnjak rekla je da jutrošnji napad na policajca izaziva strah među povratničkom populacijom u ovo sarajevsko naselje.

"To znači da ne možemo sada ni u crkvu doći. Ovo ubistvo je opomena da nas ne mogu više ni policajci čuvati", dodala je Bošnjak.

U sarajevskom naselju Reljevo jutros je u službenom automobilu pronađeno tijelo policajca Muhidina Pivodića, koji je ubijen tokom obavljanja redovnih zadataka, izjavio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Ubistvo je vatrenim oružjem počinio nepoznati počinilac, a pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo obavili su uviđaj.