BiH
0

Grad Sarajevo podržao akciju "Djeca djeci"

FENA
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji danas je prisustvovao svečanosti upriličenoj povodom Dana nezavisnosti BiH u Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić.

Direktor ovog zavoda Jasmin Ćerimagić uručio je zamjeniku gradonačelnika pobjednički dječiji crtež koji će ured gradonačelnika Sarajeva otkupiti i na taj način učestvovati u projektu "Djeca djeci“.

Dogradonačelnik Kamočaji zahvalio je na mogućnosti da ured gradonačelnika učestvuje u ovom humanom projektu te naglasio kako će Grad Sarajevo i dalje podržavati rad Zavoda Pazarić, kao i slične humane projekte.

Vijeće roditelja JU "Djeca Sarajeva“ je povodom Dana nezavisnosti BiH pokrenulo dobrotvornu akciju "Djeca djeci“. U cilju prikupljanja novčanih sredstava za Zavod u Pazariću u svim vrtićima JU "Djeca Sarajeva“ bilo je organizirano takmičenje u crtanju, a najbolji crteži su bili ponuđeni na otkup uredima gradonačelnika i načelnika općina u Kantonu Sarajevo.

Ostali crteži će biti ponuđeni na otkup roditeljima, a prikupljena sredstva u okviru ove akcije bit će korištena u svrhu optimiziranja boravka djece u vrtićima JU "Djeca Sarajeva“.

U okviru svečanosti uručeni su pobjednički crteži načelnicima i predstavnicima općina Kantona, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.