BiH
35

Goražde: Posljednji oproštaj od ratnog komandanta Mirsada Dragolja Mene

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Brojni saborci, prijatelji, kolege i sugrađani oprostili su se danas od ratnog komandanta Mirsada Dragolja Mene, jednog od najzaslužnijih pojedinaca za odbranu ovih prostora.

Dragolj je preminuo u subotu 21. novembra u 62. godini nakon kraće bolesti, a ovim povodom je održana i komemorativna sjednica u Velikoj Sali Centra za kulturu Goražde.

Njegovi prijatelji i saborci istakli su da je Mirsad Dragolj bio čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos odbrani ovih prostora te su njegovoj porodici uputili riječi saučešća.

Mirsad Dragolj rođen je 1954. godine u Goraždu, gdje je i proveo čitav život. Bivši bokser i jedan od vodećih ljudi Nogometnog kluba Azot iz Vitkovića ostavio je neizbrisiv trag u sportskom i društvenom životu grada. Tokom rata bio je na dužnosti komandanta bataljona, naprije u 31. drinskoj brigadi, a potom i Prvoj drinskoj brigadi. Bio je učesnik gotovo svih odbrambeno-oslobodilačkih akcija.

"Mena je bio čovjek koji je iza sebe ostavio mnogo dobrog, ostavio je naše pravo na slobodu i ne samo naše nego i pravo budućih generacija", stoji u poruci koju je uputio Ahmet Sejdić, komandant Prve slavne višegradske brigade, koji je bio spriječen da prisustvuje komemoraciji.

Dženaza Mirsadu Dragolju Meni klanjana je ispred Sinan-begove džamije, a ukop je obavljen u mezarju Kolijevke u aleji zaslužnih građana.