Zbog brojnih donacija
0

Goraždani zahvalni Saneli Jenkins

Sarajevo-x.com
Općina Goražde i načelnik te općine, Muhamed Ramović, uputili su pismo zahvale Saneli Jenkins, ističući kako je ova velika humanitarka uveliko pomogla općini Goražde, te zahvaljujući njenoj fondaciji do sada su u tom području Bosne i Hercegovine provedeni brojni projekti.

"Samo na području Goražda vaša fondacija do sada je provela brojne projekte i veoma smo Vam zahvalni za donaciju u medicinskoj opremi Kantonalnoj bolnici u Goraždu, kao i opremanju prostorija i nabavci opreme za rad Udruženju za pomoć mentalno retardiranim osobama. Naročitu zahvalnost dugujemo za nedavnu donaciju računarske opreme za šest osnovnih škola na području općine Goražde, kao i za škole u općini Foča-Ustikolina i Pale-Prača", navedeno je u pismu zahvale.

"Sa sigurnošću mogu reći da su svi Bosanci i Hercegovci ponosni na Vaš uspjeh koji ste postigli u svijetu, gdje je ime Sanela Diana Jenkins sinonim za humanost, izuzetne poslovne uspjehe i ugled, a naročito sinonim za Bosnu i Hercegovinu, jer ste vi svojim djelima i riječima predstavili našu domovinu u najljepšem svijetlu", dodao je načelnik Ramović.

On je također pozvao Sanelu Jenkins da posjeti Goražde i bude gost na splavarenju Drinom.