BiH
74

Godinu dana nakon izbora: Predrag Kojović govorio o iskustvima u politici

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović govorio je večeras na tribini o radu te političke partije u proteklom periodu, odlukama koje su donosili, te predočio iskustva što ih ima iz rada u Skupštini Kantona Sarajeva i Domu naroda Parlamenta FBiH.

Taj događaj pod nazivom "Godinu dana nakon izbora - razgovor sa Predragom Kojovićem" okupio je članove Naša stranke i druge građane, a uvodničar im je argumentirao suštinu pojedinih odluka koje je ta partija donosila u prethodnom periodu te sa njima razgovarao o njegovom ali i radu stranke.

"Napravljen je presjek stranačkih dešavanja u periodu od Općih izbora u BiH, a pred nama su i značajne odluke poput one o pristupu međunarodnim asocijacijama. Govorili smo i o tome u kojem pravcu razmišljamo o suštinskim sistemskim stvarima koje nas očekuju kao što je npr. reforma penzijskog sistema", kazao je Feni Kojović.

Slične tribine Naša stranka organizirala je ranije u nekoliko bh. gradova, a u namjeri da prezentiraju rezultate rada i čuju mišljenja o svom radu planirani su ti skupovi i u drugim sarajevskim općinama i gradovima širom BiH.

Predrag Kojović je delegat u Domu naroda FBiH i zastupnik u Skupštini KS, a na funkciju predsjednika Naše stranke izabran je na Kongresu te stranke održanom ove godine.