BiH
0

Glasanje više od 100.000 Zeničana protiče bez komplikacija

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Većina biračkih mjesta na području općine Zenica otvorena su jutros u sedam sati, a u jutarnjim satima nisu zabilježeni veći odzivi građana.

Prema riječima predsjednika Općinske izborne komisije za područje Zenice, Selvera Kelešture, pravo na glasanje ostvarila su 101.449 birača koji su upisani u birački spisak. Glasanje se odvija na 138 redovnih biračkih jedinica i jednoj jedinici za glasanje u odsustvu i glasanje sa nepotvrđenim listićima.

"Glasanje na području općine Zenica krenulo je na vrijeme u većini biračkih jedinica, samo jedna biračka jedinica otvorena je oko 7:15 sati jer se kasnilo sa pripremom biračkog mjesta, ali sva biračka mjesta trenutno su otvorena i nisu zabilježeni nikakvi incidenti ili komplikacije u izbornom procesu", kazao je Keleštura.

Na 138 redovnih biračkih jedinica angažovano je 1.599 posmatrača, a angažovane su i četiri mobilna tima. Mobilni timovi će posjetiti Kazneno-popravni zavod u Zenici gdje su pravo glasanja ostvarile 434 osobe, Dom za stara lica i Dom penzionera sa stacionarom gdje će glasati 49 osobe koje su prijavile da nisu u mogućnosti doći na glasačko mjesto.

Keleštura je pozvao Zeničane i Zeničanke na strpljenje prilikom izlaska na izbore, te da ukoliko nisu sigurni gdje trebaju glasati to provjere slanjem SMS poruke sa sadržajem jedinstvenog matičnog broja na 091 12 12 12 ili da provjere putem interneta na web stranici www.izbori.ba.