BiH
0

Forum mladih SDP-a uputio pismo Borislavu Paravcu

NINA
Forum mladih SDP-a BiH uputio je danas pismo predsjedavajućem Predsjedništva Borislavu Paravcu podsjećajući ga da su oni u proteklih deset dana vodili kampanju protiv njegovog odlaska na obilježavanje 60. godišnjice pobjede nad fašizmom u Moskvu, naglašavajući da su za to dobili veliku podršku bh. javnosti.

“Podrška javnosti je i brojčano mjeriva - 30.931 građanin BiH jasno je rekao svojim potpisom da Vas ne želi vidjeti u Moskvi te da Vas moli da ne idete tamo i tu čast, da predstavlja antifašističku Bosnu i Hercegovinu, prepustite nekome kome je i ova zemlja, ali i ideja antifašizma bliža srcu”, navodi se u pismu upućenom Paravcu i dodaje da su peticiju potpisali i Hrvati i Srbi i Bošnjaci i ostali bh. građani.

SDP-ov Forum mladih navodi da ne osporava Paravčev legitimitet te da je on i za njih član državnog Predsjedništva, no ističu da na takvom skupu Paravac ipak nema pravo predstavljati BiH.

“Budući da ste Vi očito odlučili ići u Moskvu po svaku cijenu, ne osvrćući se na 30.931 građanina koji je jasno rekao da to ne želi, mi Vam želimo sretan put. Ali da ne idete praznih ruku, mi Vam poklanjamo dres reprezentacije Bosne i Hercegovine da ne zaboravite koju zemlju predstavljate, te majicu s natpisom 'Smrt fašizmu sloboda narodu'”, navodi se u pismu.