BiH
7

Fond "Ikre" u 2014., stipendirao više od 3.000 učenika i studenata

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Fond Kantona Sarajevo "IKRE" koji stipendira i školuje djecu boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata u toku prošle godine stipendirao je više od 3.000 učenika i studenata.

Direktor Fonda "IKRE" Smajo Halilović kazao je u razgovoru za Agenciju FENA da su također osigurana sredstva za nabavku udžbenika i to na način da je 100 djece iz socijalno ugroženih porodica dobilo po 100 KM za kupovinu udžbenika i školskog pribora.

"Također, Fond je u skladu s mogućnostima davao jednokratne pomoći porodicama koje školuju troje i više djece, porodicama s bolesnom djecom i porodicama bez ikakvih novčanih primanja", istakao je Halilović.

Dodao je da je jedan od važnijih projekata Fonda i dodjela školskih užina za djecu te da su za 2015. godinu osigurali 546 užina za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Fond je uz pomoć Gradske uprave Grada Sarajeva osigurao edukativno-rekreativno putovanje djeci u Novi Vinodolski - Hrvatska.

"Putovanje je organizirano u dva termina po 50 djece, gdje je djeci osiguran prijevoz, smještaj u Domu Crvenog križa, tri obroka, užina i radionice. Sva djeca su bila prezadovoljna organiziranim putovanjem", kazao je direktor Halilović.

Također je najavio da tokom sljedeće godine Fond planira nastaviti sve dosadašnje projekte u skladu s raspoloživim sredstvima.