BiH
0

Fazla: Kupusović je sve vrijeme lagao javnost

NINA
Sulejman Kupusović
Sulejman Kupusović
Na otvaranju Starog mosta u Mostaru Kemal Monteno, Mladen Vojčić Tifa i Zlatan Fazlić Fazla nisu otpjevali pjesmu ''Stari'' kao što je to nekoliko dana ranije gromoglasno najavljivano, a o razlozima njihova nepojavljivanja otvoreno je za Dnevni avaz progovorio Fazla, autor te pjesme.

"Zbog javnosti, posebno zbog Mostarca kojima je pjesma 'Stari' i namijenjena, osjećam obavezu da progovorim. Nisam htio baciti sjenu na tako svečan i dirljiv trenutak kao što je otvaranje Starog mosta, pa sam sve vrijeme šutio. Sada kad je sve prošlo, vrijeme je da se kaže istina. Za svoje sudjelovanje saznao sam iz novina, kao i za to da neću sudjelovati. Pa onda opet iz novina saznajem da ću sudjelovati, a onda jedno jutro otvorim novine i otkrijem da sam otkazao u posljednji trenutak", kazao je Fazla za taj list.

"Istina je da mi nismo otkazali nešto na što nismo ni pristali", kazao je Fazla, ističući da ih je Kupusović stavio na svoj popis, a da ih uopće nije ni pitao.

"Za ova dva mjeseca Kemo, Tifa i ja imali smo samo jedan susret s Kupusovićem, na kojem nije dogovoreno ništa, iz prostog razloga što nisam htio biti dio te sumnjive priče koja je od samog početka postala afera. Sve je počelo pričom o silnom novcu, a zna se kada spojite veliki novac i čovjeka koji samo proizvodi afere da će nekog ujutro zaboljeti glava", naglasio je Fazla, ističući da njih Kupusović nije uspio uvući u sve to.

"Pri susretu s Kupusovićem kazao sam kada bi nastupio, novac i honorar mi ne trebaju jer ja nisam vlasnik pjesme 'Stari' nego Udruženje skakača sa Starog mosta, u čiju sam se korist i odrekao autorstva. Stoga i da je bilo honorara bio bi uplaćen njima. Sve sam to tada kazao Kupusoviću, ali to nije doprlo do javnosti jer mu ta priča iz nekog razloga nije odgovarala. Ne treba meni takav novac, Kupusoviću, ne živim ja od njih. Ti živiš, pa zato i silna panika sada kada je sve gotovo, a troškovi se moraju pokriti", kazao je Zlatan Fazlić Fazla za Dnevni avaz.