BiH
362

Faruk Vele novi urednik portala Klix.ba

Klix.ba
Najposjećeniji news portal u Bosni i Hercegovini od danas ima novog glavnog i odgovornog urednika. Tu funkciju preuzeo je Faruk Vele, dosadašnji urednik i novinar Regionalne direkcije novinske agencije Anadolija i bivši glavni urednik "Dnevnog avaza".

Tokom višegodišnje karijere Vele je bio glavni urednik i novinar Unutrašnjo-političke rubrike i šef Dopisništva Mostar u "Dnevnom avazu", a ranije i dopisnik i saradnik "Ljiljana", "Večernjeg lista", "Nezavisnih novina", "Slobodne Dalmacije", "Republike", "Dnevnog lista", skopskog "Dnevnika", "Večernjih novina", "BH Pressa" i drugih radio stanica i listova.

Njegovi tekstovi su objavljivani i(li) citirani u svim zemljama bivše Jugoslavije te u Turskoj. Posljednje dvije godine radio je poslove urednika i novinara u Anadoliji Balkans.

Vele je istakao da je cilj da portal Klix.ba, koji je ujedno najstariji news portal u BiH i ove godine puni 14 godina rada, zadrži lidersku poziciju i ugled na tržištu te obogati svoj sadržaj, kao i da dodatno poveća kvalitet.

"Cilj nam je da u narednom periodu budemo neprikosnoveni izvor informacija u Bosni i Hercegovini pa i regiji, te da pritom zadržimo brzinu, tačnost i relevantnost", kazao je Vele, izražavajući zadovoljstvo da je od sada i sam dio mladog, ali iskusnog i ambicioznog tima Klix.ba koji ima velike planove za budućnost.

Vele je naglasio da, u vrijeme trenda pojeftinjenja i instrumentalizacije medija, Klix.ba ima posebno važnu ulogu posebno u tome da prepoznaje procese u društvu, otvara važne teme i obrađuje ih na način koji može da doprinosi ozdravljenju i boljitku cijelog društva i BiH.

"Nastavit ćemo afirmirati uspješne ideje, ljude i projekte, ali i kritizirati devijacije u društvu", istakao je Vele i dodao:

"Klix.ba, prije svega, želi biti na braniku borbe za istinu, objektivno i odgovorno novinarstvo te posredno i za interese države BiH i prosperiteta regije uopće. Tu vidimo svoju ulogu. Pogotovo u situaciji kada su brojni mediji zaokupljeni brigom za interese raznih stranaka ili interesnih grupacija za koje direktno ili indirektno rade."

Klix.ba je zasigurno jedini nezavisni internet medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija, pa je sadržaj našeg portala i zbog toga najprivlačniji našim čitateljima.

Prema svim mjerenjima posjećenosti bh. internet stranica, portal Klix.ba je najposjećeniji informativni portal u BiH.