Sarajevo
415

Fajon i Karić prošetale Baščaršijom, slovenačka ministrica ušla u kazandžijsku radnju

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je danas u Vijećnici šeficu diplomatije Slovenije Tanju Fajon.
Nakon uručenja zahvalnice, sastanka i obilaska Vijećnice, Karić i Fajon su odlučile prošetati Baščaršijom.

Fajon je ušla i u jednu kazandžijsku radnju i porazgovarala s vlasnikom. Tokom šetnje pozdravila se s građanima i razmjenila nekoliko riječi.

Iako je danas u glavnom gradu BiH hladno i kišovito, ministrica vanjskih poslova Slovenije prije polaska na aerodrom nije željela propustiti priliku da prošeta ulicama Sarajeva.

Fajon je tom prilikom još jednom ponovila da BiH mora iskoristiti priliku koju joj je dala Evropska unija te da vlasti moraju ubrzano ispuniti 14 ključnih prioriteta za dalji napredak.

Zbog nesebične podrške Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu i dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU, ministrici Tanji Fajon je uručena zahvalnica Grada Sarajeva.

"Podršku koju je Bosni i Hercegovini pružala ministrica Fajon nećemo nikada zaboraviti. Ova gradska kuća, Vijećnica, od danas je i kuća ministrice Fajon. Uvijek je dobrodošla, kao i svi dobronamjerni i dobri ljudi", poručila je gradonačelnica Karić.

Ona je dodala da je Tanja Fajon jedna od onih koja se tokom cijele svoje karijere nepokolebljivo zalaže za prosperitetniju budućnost BiH i Sarajeva.

"Koračamo ka Evropi ujedinjenim koracima! Zahvalnica koju sam uručila u ime svih naših građana, nosi upravo tu poruku. Hvala vam za sve što činite za ovu zemlju i njen glavni grad", dodala je.

Podsjetimo, Fajon je jučer imala sastanke s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, a zatim s članovima Predsjedništva BiH.

Tokom dana je posjetila i Fakultet političkih nauka i Bošnjački institut gdje joj je uručeno priznanje.