Uoči zajedničke sjednice
17

Emrić traži da Vijeće ministara i Vlada Hrvatske razmotre pitanje Trgovske gore i granice na moru

B. R.
Jasmin Emrić, državni parlamentarac NES-a (Foto: T. S./Klix.ba)
Jasmin Emrić, državni parlamentarac NES-a (Foto: T. S./Klix.ba)
Državni parlamentarac NES-a Jasmin Emrić zatražio je da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Hrvatske na zajedničkoj sjednici razmatraju dvije tačke.

Od predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto (HDZ) je zatražio da na dnevni red sjednice, koja je zakazana za sutra u Zagrebu, uvrsti sporazum o odustajanju Hrvatske za uspostavljanjem centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori (na granici sa Bosnom i Hercegovinom) te sporazum o provođenju Konvencije Ujedinjenih nacija o pravu mora.

Kada je riječ o sporazumu koji se odnosi na Trgovsku goru, Emrić je istakao da treba sadržavati odredbe kojima će Hrvatska uvažiti protivljenje Bosne i Hercegovine da se na toj lokaciji odlaže radioaktivni otpad te kojima će se Hrvatska obavezati na prekid svih aktivnosti po ovom pitanju.

U obrazloženju sporazuma o provođenju spomenute konvencije UN-a, naglasio je da se njime trebaju riješiti sva otvorena pitanja u vezi granice na moru. Emrić je istakao i to da još nije poznat dnevni red zajedničke sjednice Vijeća ministara i Vlade Hrvatske.