BiH
2

Dženis Šabulić, ministar zdravstva USK: Nisam vlasnik apoteka niti u bilo kakvom sukobu interesa

Klix.ba
Dženis Šabulić
Dženis Šabulić
Dženis Šabulić, novoimenovani ministar zdravstva, rada i socijalne politike USK (SBB) demantirao je navode da je istovremeno i vlasnik i osnivač apoteka "B-Pharm", što predstavlja očiti sukob interesa.

"Nismo neozbiljni ljudi, ni ja, niti stranka koja me je kandidirala za poziciju ministra zdravstva USK-a. U biznisu imao sam rezultate, a kao ministru u Vladi USK-a jedini mi je motiv riješiti nagomilane problema koji opterećuju socijalno najranjivije kategorije građana", navodi Šabulić u demantiju.

Sto se tiče Aide Alagić, kaže da je ona iznijela brojne neistine kojima je ukaljala njegov ugled i čast.

"Podsjećam, radi se o osobi koja je donedavno medijski rat vodila i sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a, nakon što su joj otkrili milionski kriminal kroz malverzacije sa receptima, te istoj raskinuli Ugovor sa ZZO USK. Zakonitost, očigledno, kolegici Alagić smeta, ali ovim putem poručujem njoj, a i svim ostalima, da ću raditi transparentno i isključivo po zakonu. Moja bivša firma je prodana par mjeseci prije mog imenovanja za ministra Zdravstva USK-a, što se jasno može vidjeti iz Sudskog registra", kaže s ena kraju demantija.