Predizborni skup
0

Dželaludin Muharemović predstavio SDP-ov program za Novo Sarajevo

Klix.ba
U prepunoj sali kulturno-umjetničkog društva "Lola“, sinoć je održan predizborni skup SDP BiH Novo Sarajevo, na kojem su se predstavili kandidat za načelnika SDP-a Općine Novo Sarajevo Dželaludin Muharemović, nosilac liste za Općinsko vijeće Miroslav Živanović, kao i kandidati za listu vijećnika.

Kandidati su građanima predstavili izborni program SDP-a te naglasili da će se kroz pet politika ove stranke nastaviti boriti za dobrobit svih građana u Novom Sarajevu.

"Problema u Općini Novo Sarajevo ima jako puno i oni se moraju rješavati. Nemojmo dozvoliti da nam osnovne javne usluge budu na najnižem nivou kao do sada. Ja se neću boriti za stanje u kojem se općina Novo Sarajevo trenutno nalazi. Mi smo urbana, administrativna i univerzitetska općina, zato neću dozvoliti da moji sugrađani nemaju vodu u svojim domovima, nemaju asfalt i pristupne puteve, čekaju po nekoliko sati na javni prijevoz. Neću dozvoliti da se o borcima, invalidima i šehidskih porodicama vodi malo ili nimalo računa, da su invalidna udruženja zapostavljena, da se pristupne rampe za invalide prave samo pred izbore ili općenito da se radi na nekim projektima samo i isključivo pred izbore. Nas su građani birali i njima polažemo račune“, obratio se građanima kandidat za načelnika SDP-a Novo Sarajevo Dželaludin Muharemović.

"Socijaldemokratska partija Novo Sarajevo na čelu sa našim kandidatom za načelnika i većinom u Općinskom vijeću ne može puno uraditi ukoliko joj građani ne daju povjerenje na izborima i ne omoguće da u njihovo ime naša zajednica vodi Novo Sarajevo ka prosperitetu i boljem životu svih njenih građana. Podržavajući naš program, dajete podršku ideji da svi građani Novog Sarajeva dobiju općinsku vlast po mjeri običnog čovjeka“, istakla je Arijana Talović, šef Kluba SDP-a Novo Sarajevo i kandidat za Općinsko vijeće.