BiH
397

Dva mjeseca od smrti Dženana Memića: Porodica organizuje protestnu šetnju

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Porodica Dženana Memića, mladića koji je preminuo 15. februara usljed teških povreda koje je zadobio na Velikoj aleji na Ilidži, 8. aprila ove godine organizirat će mirne proteste.

Ovim gestom žele iskazati nezadovoljstvo dosad učinjenim u slučaju Dženanove smrti.

Kako ističe Dženanov otac Muriz Memić, zbog dosadašnjeg nerada Tužilaštva KS-a u slučaju ubistva njegovog sina, tačno dva mjeseca poslije, porodica će organizirati mirne proteste.

"Svi koji žele učestvovati neka dođu u 9:30 sati na adresu Vrbanja 1 (ispred SCC-a), odakle će se mirnom šetnjom krenuti ka zgradi Tužilaštva KS-a. Molimo sve učesnike protesta da poštuju naš bol i gubitak, tako što će se pridržavati pravila održavanja javnog reda i mira. Cilj je da se Tužilaštvu i javnosti da na znanje, da od pravde i istine odustati nećemo te da ćemo istrajati u borbi da se svi odgovorni za prerani odlazak našeg Dženana s ovog svijeta, kazne", kazao je Muriz Memić.

Dodao je također da je protest prijavljen policiji.

Podsjećamo, istragu o smrti Dženana Memića otvorilo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo 9. marta 2016. godine, a glavna tužiteljica Dalida Burzića angažirala je još jednog tužioca, osim Merisa Ćate. U ovom slučaju ispitana je i Dženanova djevojka Alisa Mutap.