Prezentacija u Sarajevu
6

Dubrovnik ima ponudu za stanovništvo svih platežnih moći

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Predstavnici Grada Dubrovnika i dubrovačke Turističke zajednice predstavili su u subotu u Sarajevu sadržaje za ovogodišnju turističku sezonu, s akcentom na privatni smještaj, za koji kažu da po kvalitetu i udobnosti ne zaostaje od hotelskog smještaja a po cijenama je prilagođen svačijim mogućnostima.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo i turizam Grada Dubrovnika Milan Perić naglasio je da je cilj ove prezentacije uspostaviti još kvalitetniju suradnju Sarajeva odnosno BiH i Dubrovnika u oblasti turizma, te dodao značaj te suradnje i sa ostalim državama u regionu.

"Ako svi zajedno uspostavimo dobru suradnju, možemo ostvarivati još bolje poslovne rezultate", kazao je Perić.

Grad Dubrovnik raspolaže sa 11.500 registriranih ležaja u privatnom smještaju, a predstavnik Turističke zajednice Dubrovnika Siniša Žakula naglašava da je riječ o kapacitetima visoke kvalitete.

"Dubrovnik pored skupih hotela visoke kategorije ima i ponude prilagođene za stanovništvo svih platežnih mogućnosti", kazao je Žakula.

Predstavnik Udruge privatnih iznajmljivača Božo Burić kroz filmski zapis predstavio je kulturne, historijske i gastronomske vrijednosti Dubrovnika, grada koji je dio UNESCO-ovog popisa svjetske baštine.

Istaknuti su kulturni, zabavni i sportski sadržaji koje taj grad nudi ljeti, ali i tokom cijele godine.

"Cilj nam je stvarati turističku godinu, a ne turističku sezonu", poručili su turistički djelatnici grada Dubrovnika u subotu u Sarajevu.