BiH
0

Dragan Lukač: Kriminalci ne potkuplju ćevabdžije već ljude na poziciji

Piše: D. Brkić
Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP), nakon redovnog sastanka Koordinacije direktora FUP-a u Tuzli, izjavio je kako je naložio formiranje tima koji će raditi na poslovima otkrivanja korupcije u državnim organima, odnosno u pravosudnim organima i policiji na području Federacije BiH.

"Nećemo se zavaravati. Nema organizovanog kriminala bez korupcije u državnim organima. Kriminalac neće potkupiti ćevabdžiju, jer mu on ne treba. Potkupit će onog od koga će na kraju imati koristi. Nama u ovom poslu treba podrška šire društvene zajednice, dok u ovom trenutku ne računamo na ozbiljniju podršku političkih struktura", rekao je Dragan Lukač na konferenciji za medije nakon sastanka Koordinacije direktora FUP-a u Tuzli.

Lukač navodi kako će policija u FBiH krenuti u otvorenu borbu s korupcijom u državnim organima i poručuje:

"Mi ovu bitku moramo dobiti. Nema puta ka euroatlantskim integracijama ukoliko ne dobijemo ovu bitku", rekao je Lukač.

Dragan Lukač je još jutros izdao naredbu za formiranje tima za borbu protiv korupcije u državnim organima FBiH, a prve rezultate rada tog tima treba očekivati uskoro.

U Tuzli će se u četvrtak održati redovni sastanak Koordinacije direktora Federalne uprave policije (FUP) i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutranjih poslova (MUP).

Tim povodom će u 13:00 sati u prostorijama MUP-a Tuzlanskog kantona biti održana konferencija za medije, na kojoj će govoriti direktor Federalne uprave policije, glavni generalni inspektor Dragan Lukač, najavljeno je danas iz Službe za odnose s javnošću MUP-a Tuzlanskog kantona.