BiH
0

Dokićev sastanak s revidentima projektne dokumentacije za autoput na koridoru 5-C

FENA
Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Branko Dokić sastao se danas u Sarajevu s revidentima i konsultantima projektno-studijske dokumentacije za Projekt: "Autoput na koridoru 5-C", saopćeno je iz resornog ministarstva.

Osnovna tema ovih razgovora bila je dostignuti nivo revizije nacrta dokumentacije idejnih projekata i Studije izvodljivosti autoputa na Koridoru 5-C.

Revidenti su istakli da je dostavljena dokumentacija profesionalno urađena i istovremeno ukazali na pojedine oblasti, gdje su, prema njihovoj ocjeni, potrebne određene dopune.

Revidenti, naprimjer, smatraju da bi postojeću projektno-studijsku dokumentaciju trebalo dopuniti ključnim pitanjima kao što su mogućnost zaduživanja Bosne i Hercegovine, obrada mogućih rizika projekta, izgradnja teških dionica i sl.

Tokom sastanka revidenti su informirali ministra Dokića da je dio revizije projektno-studijske dokumentacije za Projekt: «Autoput na koridoru 5-C» već završen i dostavljen konsultantima na razmatranje, a očekuje se da će kompletna revizija biti završena tokom oktobra, saopćeno je.