BiH
4

Dodik: Nikada nisam vidio i sreo Keljmendija, poremećeni umovi izmišljaju

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da Nasera Keljmendija nikada u životu nije vidio, niti sreo.

Komentirajući to što je beogradski dnevni list Kurir nedavno objavio tekst pod naslovom “Keljmendi ako progovori šalje Dodika u zatvor“, Dodik je sve nazvao lažima i podmetanjima.

"Onima koji izmišljaju i podržavaju takve laži neka je na čast. Svi moji poslovi su veoma transparentni i vidljivi", tvrdi on.

Navodeći da spekulacije prate političare, pa tako i njega, Dodik je dodao: "Srbija je za nas matica i želimo da razvijamo najbolje odnose, a tabloidi, poremećeni umovi i bitange koji izmišljaju takve stvari, postoje u svakom društvu. Očigledno da takvih ima i u srpskom društvu i da ne možete da ih zaustavite. Njihova neodgovornost za izgovorenu riječ i lažne optužbe veoma su me uvrijedile kao čovjeka", tvrdi.

Dodik je rekao da zna da je iz određenih centara, "kojima smeta politika predsjednika RS-a", rečeno: "Nemojte iz federalnih medija diskreditovati Dodika, nađite srpske medije".

"Zato su tražili centre medijske moći u srpskom narodu i našli su ih u tim tabloidima i nekim medijima u RS-u. Sada ti mediji objavljuju neke reciklirane stvari koje su već prožvakali sarajevski mediji i pokušavaju na taj način da ih predstave kao istinite", kazao je.

Bilo bi logično i važno, kako kaže, da za takve gnusne laži i podmetanja novinarska zajednica sama definiše standarde.

"Ali to je tema o kojoj ne mogu da govore političari, a u samoj medijskoj zajednici nema te snage. Braniti po svaku cijenu neprofesionalce i lažove u medijima dovoljno govori o svima onima koji to podržavaju", naveo je Dodik.

I predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, komentirao je danas ovo pitanje, te rekao da je kontraproduktivno sada povezivati Keljmendija s bilo kim u RS-u i BiH, a da posebno to sa Miloradom Dodikom izgleda "smiješno“.

"Mislim da u to niko ne vjeruje pa ni oni novinari koji su to napisali", rekao je Radmanović.

On je dodao da svi koji su osumnjičeni, a posebno optuženi, moraju da odgovaraju, bilo da su u BiH ili pobjegli van BiH, pa i Keljmendi.

Beogradski Kurir je, pozivajući se na izvor iz istrage, objavio da bi Naser Keljmendi mogao da priča o poslovima biznismena i političara, a opasan je i za samog predsjednika RS-a.

Naser Keljmendi uhapšen je u Prištini i nalazi se u pritvoru.

Tužilaštvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Nasera Keljmendija za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom ubistvo.