BiH
0

Dodik: Nastavit ću da govorim sviđalo se to nekom ili ne

FENA
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Novoj Topoli da RS nema ambiciju da bilo šta remeti na ovom prostoru, destabilizuje, niti da krši Dejtonski sporazum, te da on govori uime naroda i to će i nastaviti da radi bez obzira da li se to nekom sviđa ili ne.

Komentirajući posljednje upozorenje visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka, Dodik je u izjavi novinarima kazao "da njega apsolutno ništa ne interesuje osim RS-a, te da je BiH za njega dejtonska konstrukcija koja je ugovorom stvorena i taj ugovor poštuje, a dokle će i hoće li trajati to ne zavisi samo od njega, već i od mnogih drugih".

"Ukoliko nas stalno lideri iz Sarajeva potcjenjuju i kažu nam da ne možemo da postojimo, mi im kažemo da ne mogu ni oni", rekao je Dodik.

Optužio je političare iz Sarajeva da "rade isto ono što je radio i Slobodan Milošević devedesetih godina govoreći kako niko nije dobar osim njih samih, pa je došlo do raspada bivše Jugoslavije".

"Ako političari iz Sarajeva i dalje nastave ovako raspustiće i BiH, a ja ne želim da idem u Sarajevo na način koji bi doveo do poniženja RS-a. Ako hoće da se razgovara, razgovaraće se na partnerskim odnosima", naveo je Milorad Dodik.