Posjeta Mostaru
111

Dodik i patrijarh Porfirije posjetili Stari most u Mostaru i gledali uživo skok u Neretvu

G. Š.
Predsjednik RS-a Milorad Dodik i patrijarh Porfirije su sa delegacijama danas prošetali starom gradskom jezgrom Mostara i posjetili Stari most, sa čijeg luka je član Kluba skakača u vodu Mostaru u njihovu čast izveo skok u Neretvu.

Dodik je ovaj događaj podijelio na društvenim mrežama nakon što je prisustvovao donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru za čiju je obnovu obećao izdvojiti tri miliona eura iz budžeta RS-a.

"Vlasti Republike Srpske i ja kao predsjednik osigurat ćemo najmanje tri miliona eura za završetak Saborne crkve u Mostaru i vjerujem da bi to moglo biti dovoljno da se navedeni posao završi", kazao je Dodik prije donatorskog ručka za obnovu mostarskog hrama.

Naglasio je da mnogi ljudi iz Banje Luke koji prolaze i odlaze prema moru tokom ljeta uvijek primijete taj hram i zadržavaju se u Mostaru, tako da je i za njih važno da imaju stanište gdje bi se mogli zaustaviti, odmoriti, posvetiti molitvi, što integrira cijeli ovaj prostor.

Podsjetimo da je Dodik bio jedan od potpisnika zajedničkog pisma delegacije BiH tadašnjem direktoru Svjetske Banke, kada je ovoj instituciji upućen zahtjev da se uključi u obnovu Starog mosta, koji je simbol Mostara ali i čitave Bosne i Hercegovine.