BiH
328

Dodik dozvolu za prelet preko Turske dobio kad se vratio u Banju Luku

SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je po povratku u Banju Luku iz Bugarske, odakle je vraćen avion kojim je putovao za Jerevan jer Turska nije odobrila let preko njene teritorije, da je dozvola dobijena tek kada su se vratili na banjalučki aerodrom.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Vjerovatno, da se nismo vratili, ne bi je ni dobili", rekao je Dodik novinarima na banjalučkom aerodromu.

Dodik je naveo da je u Jerevanu trebalo da prisustvuje ceremoniji sjećanja na žrtve i da su tek u Burgasu u Bugarskoj saznali da je let preko Turske odbijen, te da im je rečeno da čekaju.

"Čekali smo od 10:45 do 15 sati i tada smo odlučili da se vratimo jer smo upadali u loše vrijeme i mrak i nije bilo izvjesno da ćemo dobiti dozvolu", naveo je Dodik.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Pilot Sreten Ilić je rekao da je zadatak dobijen prije nekoliko dana i da je jučer u 19:30 sati od vlasti Armenije dobijeno odobrenje za slijetanje.

"S obzirom da naš avion nema direktan let do Jerevana, planirali smo slijetanje u Burgas, gdje smo, po slijetanju i poslije punjenja goriva i pripreme za polijetanje u Jerevan, od bugarske kontrole leta dobili obavještenje da nam nije dozvoljen let preko Turske", naveo je Ilić.

On je naglasio da su čekali četiri sata i da nisu dobili obrazloženje zašto nije dobijena dozvola od Turske.