BiH
0

Doboj: Spriječiti šumske požare

SRNA
Doboj
Doboj
Predstavnici Odsjeka civilne zaštite u Doboju, Šumskog gazdinstva i Teritorijalne vatrogasne jedinice u ovom gradu zaključili su danas na sastanku da postoje odgovarajući planovi za sprečavanje nastanka šumskih požara i za adekvatno djelovanje kada se oni pojave.

Komandir Vatrogasne jedinice Vlado Kajganić rekao je da je ta jedinica ljudski i tehnički u cijelosti pripremljena da u svakom trenutku, tokom 24 sata, krene na zadatak gašenja, ne samo šumskih požara, već i svih ostalih.

On je naglasio de se Vatrogasna jedinica tokom velikih ljetnih vrućina nalazi u prvom stepenu pripravnosti i podsjetio da je prethodnih dana bilo više manjih šumskih požara, koji su na vrijeme ugašeni i zaustavljeno njihovo dalje širenje.

Šef Odjeljenja civilne zaštite opštine Doboj Milko Vidaković rekao je Srni da Civilna zaštita kod pojave šumskih požara ima ulogu koordinatora između Šumskog gazdinstva i Vatrogasne jedinice, posebno u slučajevima kada se utvrdi da požar može da izađe iz polja kontrolisanog djelovanja.

On je u izjavi nakon sastanka ocijenio da predstavljeni plan dobojskog Šumskog gazdinstva u cijelosti posjeduje sve mjere preventivnog djelovanja i angažovanja ljudstva i priručnih sredstava u slučajevima nastanka šumskih požara.

Sastanku, koji je održan i Vatrogasnom domu u Doboju, prisustvovali su predstavnici nadležnih opštinskih organa, preduzeća i organizacija koji, po bilo kojoj osnovu, imaju ulogu djelovanja u eventualnim vremenskim i ostalim nepogodama.