BiH
233

Dobitnik SuperJackpota iz Jelaha: Ovaj Bajram mi je najsretniji, a bilo ih je kad nismo imali šta jesti

Klix.ba
U Lutriju BiH javio se dobitnik koji je u subotu navečer, 26. jula 2014. godine u 59. kolu igre SuperLOTO, pogodio dobitnu kombinaciju od šest brojeva i odabrao crvenu boju, te ostvario dobitak od 983.190,64 KM.

Svoj dobitak je pogodio u subotu - dan prije praznika Bajrama, pa je rekao da Jackpot "nije mogao biti bolji bajramluk".

Dobitnik je, dan nakon izvlačenja, sjedio sa porodicom i prijateljima obilježavajući Bajram, kada je čuo da je neko u Jelahu pogodio visoki Jackpot i rekao "ma nije niko od sirotinje". Raspitivao se ko bi to mogao biti, a nije ni sanjao da je baš on pogodio šest brojeva i boju, te osvojio najveći dobitak.

Dobitnik se bavi poljoprivrednim poslovima i fizičkim radom, a živi u kući s porodicom koja je napravljena donacijom.

Uvijek igra iste brojeve

Listić je uplatio na prodajnom mjestu Lutrije BiH na kojem inače ne uplaćuje, ali mu je taj dan to prodajno mjesto bilo usput i odlučio se da uplati, čak je od supruge sakrio uplatu listića jer nisu u dobroj finansijskoj situaciji. Kako je rekao, dugo igra Loto i uvijek igra iste brojeve.

Kako nam je rekla Melisa Durak-Buljubašić iz Lutrije BiH, dobitnik je ispričao svoju životnu priču i rekao da se sjeća Bajrama kada njegova porodica nije imala sta da jede, a ovaj Bajram će pamtiti dok je živ.

Kada je provjerom listića, nekoliko dana nakon izvlačenja, saznao da je njegov listić dobitni, zaplakao je i rekao svojoj supruzi, koja mu nije odmah povjerovala, a morala mu je dati tablete za smirenje.

"Rekao je supruzi da i ona provjeri brojeve, kako bi bili sigurni u dobitak. Nakon nekoliko sati poslije šoka, rekli su djeci, osim sinu koji radi van BiH ljetne poljoprivredne poslove kako bi bili spremni za zimski period", ispričala nam je Durak-Buljubašić.

Planiraju pomoći drugima

Njegova supruga je rekla da će prvo zamijeniti stolariju u kući kako im ne bi više bilo hladno tokom zime, te da će nakon toga kupiti električnu peć da bi mogla kuhati i spremati hranu za porodicu i prijatelje. Planiraju pomoći i drugima i to onima koji nemaju krov nad glavom.

"Kao što je i uobičajeno dobitnik nije želio da se otkrije njegov identitet, nego želi zaštititi svoju sigurnost i u miru sa porodicom doći do zaključka kako dalje. Lutrija BiH prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka, Zakonu o igrama na sreću FBiH, te Pravilima igara poštuje odluku dobitnika", rekla je za Klix.ba šefica odjela za odnose s javnošću i standardizaciju Lutrije BiH Melisa Durak-Buljubašić.

Podsjećamo, sretni dobitnik je odigrao šarenicu od 10 kombinacija u iznosu od 7 KM na uplatnom listiću, te birao opcionalnu boju "crvena". Izvučeni dobitni brojevi su: 9, 19, 26, 32, 33, 37, a dobitna kombinacija je uplaćena na prodajnom mjestu Lutrije BiH u Jelahu, u ulici Jelah bb, u srijedu, 23. jula u 09:32 sati.

Lutrija BiH je prije isplate platila porez od 10 posto, te će dobitnik "na ruke" dobiti oko 885.000 KM. Ove godine u igri na sreću Lutrije BiH SuperLOTO, osvojeno je više visokih dobitaka, a dobitnici su iz Čapljine, Sarajeva, Širokog Brijega itd.