BiH
2k

Dječak iz Zavidovića sa teškim opekotinama putuje u Italiju

Piše: J. H.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Teško povrijeđeni dječak M. K iz Zavidovića večeras će sa Sarajevskog aerodroma otputovati u Italiju gdje će mu biti urađena operacija.

Šesnaestogodišnjak je prije dva dana prebačen u Sarajevo iz Zenice sa teškim opekotinama, u izuzetno teškom stanju i životno ugrožen.

Zbog nemogućnosti da mu se zahtjevna operacija uradi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, preporuka je da se on hitno prebaci u Genou.

Sredstva za njegovo putovanje osigurao je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i njegovi prijatelji koji su u toku dana uspjeli skupiti oko 31.000 KM koliko je potrebno da se dječak specijalnim avionom prebaci u bolnicu u Đenovi.

"Napravili smo akciju između sebe i skupili taj novac. U pitanju je život jednog dječaka čije ime, iskreno, ni ne znam. Ali bitno je da smo skupili taj novac i da on bude prebačen u Italiju", kazao je Kebo za Klix.ba.

On je teške opekotine na 65 posto tijela zadobio u Zavidovićima tokom poplava nakon što je pokušao upaliti agregat za struju. Posljednja dva dana disao je zahvaljujući mašinama jer su mu opekotine zahvatile respiratorni sistem i ne može samostalno disati.

Oko ponoći, dječak bi trebao biti na putu u Italiju.