Povodom današnje sjednice
1

Delegacija EU u BiH: Pozivamo Dom naroda da usvoji reforme koje su danas na dnevnom redu

S. Š.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dom naroda PSBiH na sjednici koja je u toku razmatre zahtjev Predstavničkog doma PSBiH da po hitnom postupku usvoji Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

Tim povodom, Delegacija Evropske Unije u BiH se oglasila na svom oficijelnom Twitter profilu gdje je podržala teme dnevnog reda po kojem zasjeda Dom naroda.

"Podržavamo reforme koje su danas na dnevnom redu Doma naroda i pozivamo predstavnike da ne propuste ovu priliku. Zakonodavstvo o sukobu interesa je u skladu sa međunarodnim standardima i njegovo usvajanje predstavljalo bi veliki korak naprijed za BiH i njen put u EU", piše u Twitter objavi Delegacije EU u BiH.

Također, Dom naroda PSBiH danas razmatra i zahtjev Predstavničkog doma državnog parlamenta da po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojim se predviđa povećanje plaća vojnicima, policijskim i državnim službenicima.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.