Banja Luka
0

Defile učesnika na otvaranju Svjetskog prvenstva u raftingu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u raftingu, na kojem učestvuje oko 600 takmičara iz 55 timova koji dolaze iz 35 zemalja, počinje večeras u Banjoj Luci defileom učesnika od zgrade Vlade RS-a do Trga Krajine.

Defile je zamišljen kao simulacija rafting utrke, gdje će na svakoj kapiji biti predstavljen po jedan sport koji promovira Banju Luku, najavio je organizator, banjalučki Rafting klub “Kanjon”.

Program na Trgu Krajine počinje nastupom hora “Banjalučanke”, a zatim će hor malih raftera izvesti himnu prvenstva.

Nakon muzičkog dijela programa prisutnima će se obratiti Aleksandar Pastir, predsjednik Rafting kluba “Kanjon”, te gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović, predsjednik Svjetske rafting federacije Rafael Galo i ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS-a Proko Dragosavljević.

Alpinist Petar Pećanac priredit će posjetiocima spektakularno iznenađenje.

Glavni medijski pokrovitelj prvenstva, Radio-televizija RS-a, gledaocima će osigurati, kako su najavili, direktan prijenos utrka iz kanjona, kao i kadrove iz helikoptera.

Za kraj programa najavljen je koncert grupe „Balkanika”.

Slogan ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u raftingu je „Banja Luka - centar svijeta“, a najbolji rafteri svijeta takmičit će se na rijekama Vrbas u Banjoj Luci i Tara u Foči.