BiH
0

Danas zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Bjelašnici

Sarajevo-x.com
Bjelašnica, Hotel Maršal
Bjelašnica, Hotel Maršal
Na olimpijskoj planini Bjelašnici danas će i zvanično biti otvorena zimska turistička sezona zajedničkim druženjem pod nazivom "Pozdrav zimi", čiji je domaćin Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Svečanost počinje u 10 sati, uz "kahvu, kafu, kavicu sa Turizmom plus", iz najveće džezve na svijetu, koja spremno čeka da počasti goste sa kafom iz 16.000 fildžana, a u okviru bjelašničkog ugođaja, također besplatno biće pripremljeno i nekoliko hiljada porcija graha i ćevapa.

Tokom dana, od 10 – 17 sati u hotelu Maršal biti će organizovane brojne prezentacije. Zimski ski centri iz Bosne i Hercegovine predstaviti će turističku ponudu. Turistička zajednica Federacije i Turistička organizacija Republike Srpske najaviti će aktivnosti kvalitetne i sadržajnije promocije bh. turističke ponude. Također će biti predstavljene etno i gastro vrijednosti Bjelašničkog kraja, zatim Vino Fest – festival vina, sira i pršute, tradicionalni zanati Sarajeva, itd.

Svečanost "Pozdrav zimi" će biti obogaćena zabavno-rekreativnim sadržajima kao što su "Igre na snijegu" u kojima će moći učestvovati i mladi i stari.

Ukoliko bude dovoljno snijega, ljubitelji skijanja imati će priliku da besplatno skijaju na Babinom Dolu. Selim Hrvat, rukovodilac Ski centra na Bjelašnici, vjeruje da će biti dovoljno snijega i da će posjetioci moći besplatno skijati u dva termina, odnosno od 15 -18 sati.

Plesna grupa "Mostars" i mažoretkinje iz Mostara raduju se ovom zajedničkom druženju na Bjelašnici i obećavaju uspješan nastup.

Ivica Šarić, Igor Vukojević i Halid Bešlić, također će prirediti mini koncerte na kojima će svojim hitovima doprinijeti vedrom raspoloženju posjetilaca.

Značajno je naglasiti da će svoj doprinos zajedničkom druženju na Bjelašnici dati i kulturno-umjetnička društva "Biseri Bjelašnice" i "Proleter" iz Sarajeva. "Biseri Bjelašnice", igrom i pjesmom, predstaviti će tradiciju Bjelašničkog kraja, a "Proleter“ će pripremiti najpoznatije igre iz svog repertoara.