BiH
0

Danas sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

Cilj predloženog zakona je da se omogući entitetima i Brčko Distriktu BiH da građanima propišu dodatne rokove za verifikaciju devizne štednje.

Iako je bilo predviđeno razmatranje Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine BiH jučer je odlučila da od Doma naroda zatraži da se za 30 dana produži amandmanska faza za prijedlog tog zakona.

Pred delegatima bi se trebao naći Prijedlog odluke o imenovanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci" protiv Bosne i Hercegovine.

Trebale bi biti razmatrane i: Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2010. godinu; Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembra 2010. godine te Izvještaj iz oblasti poljoprivrede za BiH za 2010. godinu.