BiH
70

Dan žalosti u Žepču nakon tragične smrti troje mladih

Piše: E. M.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nakon tragične smrti Monike Antolović, Nevene Mijić i Olivera Hrkaća u Općini Žepče danas je proglašen Dan žalosti.

Ovu Odluku donio je načelnik Mato Zovko, a Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina Žepče.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji s područja Općine Žepče svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.

Podsjetimo, troje prijatelja dvadesetogodišnjaka iz Žepča Monika Antolović, Nevena Mijić i Oliver Hrkać poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu navečer, pola sata prije ponoći, dogodila u mjestu Goliješnica na magistralnom putu M-17 na dionici Žepče - Maglaj. Oni su, upravljajući motornim vozilom Mercedes, udarili u terenac Land Cruiser u kojem je bila generalna direktorica kompanije Bekto Precisa Enisa Bekto, njen 11-godišnji sin i Bisera B.

Povrijeđeni su nakon nesreće prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica i van životne su opasnosti, dok će uzrok nesreće biti poznat nakon brojnih vještačenja. Međutim, prema prvim informacijama iz policije Žepča, uzrok bi mogao biti vožnja neprilagođena uslovima na putu te neiskustvo vozača Mercedesa.