SDP BiH
0

CIK odobrava falsifikovanje narodne volje

Sarajevo-x.com
Danas je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj su usvojene informacije o dosadašnjem radu grupa za implementaciju izbornih rezultata.

Nakon što Centralna izborna komisija saopšti zvanične rezultate izbora SDP će nastaviti formalne razgovore sa drugim političkim partijama o formiranju programskih parlamentarnih većina čiji će isključivi prioritet biti podjela posla i odgovornosti.

Članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji nema alternativu i SDP je u potpunosti spreman da formira proevropski orijentisane vlade. Nova vlast predvođena SDP-om mora sprovesti ustavne reforme koje će institucionalizirati mogućnost države da osigura svoje jedinstvo i sama ispuni kriterije za NATO i EU članstvo.

Predsjedništvo SDP-a je još jednom ukazalo na propust Centralne izborne komisije koja nije poništila izbore na tri biračka mjesta u Banjoj Luci, te na taj način odobrila dokazanu izbornu krađu putem falsifikovanja izvještaja biračkih odbora koju je izveo SNSD. Posljedica ove odluke je nezakonito oduzimanje devetog mandata SDP-u u Parlamentarnoj Skupštini BiH.

Falsifikovanje potpisa birača presudno utiče na rezultat izbora za državni parlament BiH i dokazuje da bi bez izbornih prevara SDP prešao izborni prag i automatski dobio deveti mandat u Parlamentu BiH.

Članovi CIK-a i dalje izbjegavaju da rade svoj posao te su odlučili da ignorišu falsifikovanje narodne volje, te one koji su izveli ovu krađu nagrađuju mandatom koji su građani naše zemlje dali SDP-u.