Proslava Dana grada
21

Cicibani i Cicibanke otvorili Međunarodnu trku u Banjoj Luci

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U sklopu proslave Dana grada danas je u Banjoj Luci održan niz manifestacija, a jedna od najzanimljivijih je Međunarodna atletska ulična trka Banja Luka 2012, koju su otvorili najmlađi stanovnici grada na Vrbasu.

Atletsko takmičenje je počelo u 14 sati u glavnoj gradskoj ulici, a snage su prvi odmjerili mališani iz banjalučkih vrtića.

Kao uvod za glavnu trku prvo su trčali djevojčice i dječaci uzrasta do pet godina, a ovo takmičenje je nazvano Trka Cicibana i Cicibanki.

"Došla sam da se trkam sa svojim drugarima iz vrtića i mislim da ću danas pobijediti", neskromno je poručila petogodišnja Maja prije početka trke.

Iako je rezultat mnogima bio u drugom planu, najmlađi učesnici su pokazali veliku želju za pobjedom, pa je u trci djevojčica do pet godina bilo i nekoliko padova, koji su na svu sreću prošli bez većih posljedica.

Poslije Cicibanki glavnom banjalučkom ulicom trčali su i dječaci iz banjalučkih vrtića, koji su na takmičenje došli nešto spremniji, jer nijedan od njih trku nije završio na zemlji.

Nakon njih na stazu su izašli đaci banjalučkih osnovnih škola, a glavna trka na kojoj će učestvovati atletičari iz cijele BiH i regije zakazana je za 15:15 sati.