BiH
1

Centrotrans naplaćuje karte putnicima na komercijalnim linijama GRAS-a

Piše: J. H.
Na komercijalnim linijama gradskog prijevoza u Sarajevu Centrotrans naplaćuje karte kao što je to radio i GRAS prije stupanja u štrajk.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon mnogobrojnih upita građana koji su morali platiti kartu na relaciji Vijećnica - Dobrinja, potražili smo odgovor u Centrotransu, gdje su nam kazali kako se na svim komercijalnim linijama na kojima je vozio GRAS plaća karta po cijeni od 1,60 konvertibilnih maraka, dok na ostalim relacijama vrijedi kupon GRAS-a.

"Mi smo svjesni da to nije dovoljno da zadovolji potrebe u gradu. U toku dana očekuje se uključivanje još autobusa te angažiranje ostalih alternativnih prijevoznika", kazala je za portal Klix.ba glasnogovornica Centrotransa Aida Smajić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Kako su za portal Klix.ba potvrdili u Centrotransu, trenutno su na terenu 23 autobusa i sedam minibusa, koji saobraćaju padinskim dijelovima Sarajeva (Širokača, Jarčedoli, Vratnik, Sedrenik, Velešići i Pofalići).

Kao što smo već ranije objavili, u toku dana očekuje se normaliziranje gradskog prijevoza nakon što su prije dva dana GRAS-ovi radnici stupili u nenajavljeni štrajk.