BiH
0

Centrotrans dobio liniju Vijećnica - Veliko polje - Bjelašnica

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je danas Rješenje kojim je Centrotrans Eurolinesu data linija koja je dobila broj 44a Vijećnica - Veliko polje - Bjelašnica, potvrdio je Feni ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica.

"Tom linijom će biti pokrivena turistička destinacija Bjelašnica - Igman i jedino ostaje u obavezi Centrotransa da nam dostavi red vožnje koji bi mogli naknadno odobriti. Ova linija će biti funkcionalna već ove sedmice", kazao je ministar Bubica.

Rješenje Centrotransu će biti uručeno sutra, a oni već prekosutra, dodaje Bubica, mogu da naprave redove polaska i mogu početi raditi.

Ministar saobraćaja KS je komentirajući najavu JP 'Elektroprivreda BiH' o isključenju struje KJKP Gras kazao kako Sarajevo neće ostati bez javnog gradskog prevoza.

"To je i odluka Vlade KS koja je zasjedala danas i koja smatra da Elektroprivreda nema pravo da isključi struju i ostavi građane kao taoce bez javnog gradskog prevoza, a da će se o dugu Elektroprivredi razgovarati na nivou menadžmenta Grasa i Elektroprivrede i u tom smislu naći rješenja, uz adekvatnu pomoć Kantona Sarajevo", kazao je ministar Bubica.