Na utakmici u Laktašima
860

VIDEO / Brat Milorada Dodika pokazivao srednji prst navijačima Crvene zvezde pa dobio batine

Klix.ba
Goran Dodik, predsjednik Košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca i brat predsjednika RS Milorada Dodika, navijačima i igračima Crvene zvezde pokazivao je srednji prst, pa dobio batine.

Incident se dogodio kada je Goran Dodik, nakon završetka subotnje utakmice, istrčao na parket i počeo izazivački performans, tokom kojeg je pokazivao srednji prst navijačima i igračima Crvene zvezde, lupajući se i po zadnjici, piše portal Istinito.com.

Mlađi Dodik je prvo stao pred tribinu na kojoj su se okupili najvatreniji navijači Crvene zvezde i u više navrata nepristojnim gestikuliranjem izazivao navijače. Nakon toga, izrevoltiran činjenicom da je više od dvije trećine publike u Laktašima navijalo za Zvezdu, a ne za Igokeu, ponovio gestikulacije srednjim prstom i dobio zvižduke.

Njegov postupak je izazvao oštre reakcije, a jedan od navijača Crvene zvezde je sišao na parket i udario Dodika, nakon čega je pobjegao. To se sve desilo na nekoliko metara od predsjednika RS Milorada Dodika koji je odmah poslao članove svog osiguranja i policiju u potjeru za napadačem svog mlađeg brata. Očevici tvrde da je predsjednik RS u jednom trenutku viknuo: Dovedite ga meni!

Prema nezvaničnih informacijama, mladić je kasnije uhvaćen i priveden u policijsku stanicu Laktaši, piše Istinito.com.