BiH
0

Branković primio predstavnike sindikata "Feroelektra“

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je danas predstavnike sindikata "Feroelektra“ koji štrajkuju zbog nepoštivanja Protokola potpisanog sa Upravom društva te firme.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, konstatirano je da do danas nisu realizirani zaključci sa sastanka održanog u Vladi FBiH 15. decembra, kojima se Stanić Invest iz Kreševa, kupac Feroelektra, obavezao na postizanje sporazuma sa sindikatom i radnicima u vezi sa isplatom njihovih potraživanja.

Tokom današnjeg sastanaka dogovoreno je da premijer Federacije BiH uputi pismo Stanić Investu iz Kreševa da u roku od pet dana iznađe rješenje za realizaciju zaključaka sa sastanka od 15. decembra, te da ga izvijesti zašto to do sada nije učinjeno.

Ukoliko ne dođe do realizacije ovih zaključaka, premijer će naložiti Federalnoj upravi za inpekcijske poslove da poduzme odgovarajuće aktivnosti u skladu sa Zakonom i Kolektivnim ugovorom.

Istovremeno, premijer Branković je dao punu podršku zaključcima Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.

Oni podrazumijevaju pokretanje postupka raskida kupoprodajnog ugovora ukoliko “Stanić-Invest” ne skine hipoteku nad imovinom “Feroelektra” i ne realizira ostale obaveze na koje je preuzeo prilikom njegovog zaključenja.