BiH
1.2k

BPS: Zatvorske kazne za one koji odobravaju genocid i ponižavaju žrtve

FENA
Zbog ponižavanja države Bosne i Hercegovine, vrijeđanja njenih državnih simbola, negiranja genocida, veličanja ratnih zločinaca i njihovih zločina, BPS i kandidat za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović, ukoliko pobijede na izborima u oktobru, donijet će zakone koji kažnjavaju ovakve divljačke istupe, te ih retroaktivno primjeniti na sve one koji su obnašali bilo koju funkciju u državnim ili entitetskim strukturama, kako bi, napokon, uveli moralno disciplinovanje u javni život BiH.

"Oni koji veličaju fašizam i fašiste, odobravaju genocid i ponižavaju žrtve, moraju biti zatvorski kažnjeni i mora im se zabraniti političko - društveni rad na određeni broj godina jer takvi ljudi destabiliziraju životne i društvene prilike u BiH, ruše dejtonski mir i izazivaju buduće eventualne sukobe", stav je BPS-Sefer Halilović.

BPS-Sefer Halilović smatra da visoki predstavnik mora, prije izbora, zabraniti politički rad Miloradu Dodiku ili, ako to ne učini, otići iz Bosne i Hercegovine i ostaviti da sa Dodikom i njemu sličnima bh. patrioti završe posao na politički i demokratski način, saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.