Građani jedva preživljavaju
64

BPS: Ako dođe do poskupljenja povećat će se broj onih koji će gladovati

FENA
Sefer Halilović
Sefer Halilović
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS Sefer Halilović) upozorila je da bi najavljena poskupljenja dodatno ugrozila već odavno nizak životni standard građana koji jedva preživljavaju.

Iz ove stranke navode da prirodna nepogoda jeste nanijela ogromne štete, ali ne mora biti uzrok dodatnih poskupljenja kada se uzme u obzir da postoje robne rezerve koje se u ovakvim situacijama moraju aktivirati.

Smatraju da će ovu situaciju uvozni lobi koristiti kao pravdanje za uvoz proizvoda i bogaćenje pojedinaca na muci osiromašenih građana.

BPS upozorava da vlast nema nijedno konkretno rješenje za nagomilane ekonomske probleme, a umjesto ispunjenja obećanja datih građanima pred izbore jedino konkretno rješenje su raspodjele ministarskih fotelja koje traju već dvije godine.

"Bosna i Hercegovina je danas jedna od najsiromašnijih zemalja u okruženju i Evropi što pokazuju brojna istraživanja. Građani ove zemlje žele da rade i jako su stručni i sposobni, ali pogrešna politika duži niz godina onemogućava radnicima, penzionerima, studentima i mnogim drugim život dostojan čovjeka.

Građani su na posljednjim izborima glasali za promjene, ali nova vlada u kojoj su koalicije oko SDP-a pokazala je svojim dosadašnjim ponašanjem da nije spremna na korijenite promjene politike koje su ovoj zemlji u ovom momentu najpotrebnije", saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.